Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pulpeciki rybne

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
fot. materiały prasowe

Pulpeciki rybne - składniki

  • 300 g filetów z dorsza
  • 100 g bułki tartej
  • 2 jajka
  • cebula
  • włoszczyzna
  • łyżeczka nasion kopru
  • 1,5 wody
  • lubczyk, koperek
  • sok z cytryny

Pulpeciki rybne - sposób przygotowania

 Z włoszczyzny odłóż jedną marchewkę, pozostałe warzywa umyj, pokrój w słupki. Zalej wodą, dodaj nasiona kopru, ugotuj wywar. Rybę umyj, podziel na kawałki. Cebulę obierz i posiekaj, zmiksuj z surową rybą, dodaj bułkę tartą, jajka, posiekany lubczyk i startą marchewkę. Wymieszaj, formuj pulpeciki. Gotuj w wywarze warzywnym ok. 10 minut. Podawaj pupleciki z warzywami z zupy, posypane świeżym koperkiem.

 


źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?