Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pulpeciki z cielęciny

Dla dziecka od 2. roku życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(0)
separator

Pulpeciki z cielęciny - składniki

  • 70 g mięsa cielęcego z udźca,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki.

Pulpeciki z cielęciny - sposób przygotowania

Mięso zmiel lub posiekaj nożem. Masło utrzyj z żółtkiem na pulchną masę, białko ubij na sztywną pianę. Rozdrobnione mięso połącz z utartym żółtkiem i pianą oraz drobno posiekaną zieloną pietruszką i przesianą bułką tartą. Masę mięsną wymieszaj, uformuj kilka kuleczek, włóż do wrzącej wody i gotuj około 10 minut. Podawaj dziecku z jarzynką na drugie danie lub jako dodatek do zupy jarzynowej.
Porcja zupy = 180-220 g + 2-3 pulpeciki
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?