Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pulpeciki z cielęciny

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 50 min.
średni
Oceń :
(20)
separator

Pulpeciki z cielęciny - składniki

  • ćwierć marchwi,
  • pół małej pietruszki,
  • pół łyżeczki pokrojonego w kostkę selera,
  • 2 łyżki mielonej surowej cielęciny,
  • 2 łyżeczki manny,
  • pół łyżeczki posiekanej natki,
  • pół żółtka,
  • pół szklanki wody.

Pulpeciki z cielęciny - sposób przygotowania

Do zmielonej cielęciny dodaj żółtko, natkę i kaszę mannę. Wymieszaj i uformuj 3–4 małe pulpeciki. Warzywa umyj, obierz, opłucz. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na grubej tarce i razem z selerem wrzuć do wrzącej, lekko osolonej wody. Włóż pulpeciki i gotuj pod przykryciem ok. 30 minut. Pulpeciki (1–2 na porcję) podawaj z gotowaną jarzynką i ziemniaczkiem.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?