Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pulpeciki z natką

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

do 35 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator

Pulpeciki z natką - składniki

  • kawałek mięsa z piersi indyka (200 g),
  • małe jajko,
  • łyżka bułki tartej,
  • kilka kryształków soli morskiej,
  • niepełna łyżeczka posiekanej natki pietruszki,
  • szklanka wywaru jarzynowego.

Pulpeciki z natką - sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso pokrój w bardzo cienkie plasterki, a potem w drobną kostkę. Przełóż je do miski, przypraw, dodaj jajko, bułkę tartą i natkę. Dokładnie wymieszaj masę. Rękami uformuj małe płaskie pulpeciki. Wkładaj je do wrzącego wywaru jarzynowego. Gotuj około 20 minut, w razie potrzeby uzupełniając wywar wodą.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?