Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pulpecikowe szaszłyki

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
szaszłyk, kurczak, pulpety, warzywa, grill
fot. Jacek Chabraszewski - Fotolia.com

Pulpecikowe szaszłyki - składniki

  • 150 g mielonego mięsa z indyka
  • pół niewielkiej cebuli
  • pół jajka
  • połówka czerstwej bułki namoczonej w mleku
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Pulpecikowe szaszłyki - sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekaj. Wymieszaj z mięsem mielonym, dodaj jajko i odciśniętą bułkę. Wilgotnymi dłońmi uformuj sześć kulek różnej wielkości. Obtocz je w tartej bułce i usmaż. Pulpety możesz też ugotować (ale wtedy nie obtaczaj ich w bułce). Mięsne kulki nadziej na patyczek do szaszłyków (z kulek możesz też ułożyć na talerzu gąsienicę). Zanim dziecko zacznie jeść pulpeciki, zdejmij je z patyczka (patyczek zabierz, żeby dziecko nie zrobiło sobie nim krzywdy).

Zobacz też inne przepisy na dania z drobiu
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?