Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pulpecikowa gąsienica

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
szaszłyk, kurczak, pulpety, warzywa, grill
fot. Jacek Chabraszewski - Fotolia.com

Pulpecikowa gąsienica - składniki

  • 150 g mielonego mięsa z indyka,
  • pół niewielkiej cebuli,
  • pół jajka,
  • połówka czerstwej bułki namoczonej w mleku,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia.

Pulpecikowa gąsienica - sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekaj. Wymieszaj z mięsem, dodaj jajko i odciśniętą bułkę. Wilgotnymi dłońmi uformuj sześć kulek różnej wielkości. Obtocz je w tartej bułce i usmaż. Pulpety możesz też ugotować (ale wtedy nie obtaczaj ich w bułce). Z kulek ułóż gąsienicę.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?