Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pulpety z indyka

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 25 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
pulpety, pulpeciki, ryż, sos, śliwki, mięso
fot. JJAVA - Fotolia.com

Pulpety z indyka - składniki

  • udko z indyka,
  • pietruszka,
  • seler,
  • marchew,
  • jajko,
  • kleik ryżowy,
  • posiekana drobno natka pietruszki.

Pulpety z indyka - sposób przygotowania

Mięso umyj, zalej wrzącą wodą, gotuj na małym ogniu. Gdy zacznie mięknąć, dodaj umyte, obrane ze skórki i pokrojone warzywa. Ugotowane i przestudzone danie zmiel w maszynce. Dodaj żółtko, siekaną natkę pietruszki. Białko roztrzep, delikatnie połącz z masą warzywno-mięsną. Jeżeli jest za rzadka, zagęść ją kleikiem ryżowym. Formuj małe, okrągłe pulpeciki, gotuj je na wywarze. Podawaj z ziemniakami purée lub gotowanym ryżem.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?