Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pulpety z indyka

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(6)
separator
pulpety z indyka, przepis na pulpety, przepis na kotlety
fot. Fotolia

Pulpety z indyka - składniki

  • udko z indyka
  • pietruszka
  • seler
  • marchew
  • jajko
  • kleik ryżowy
  • natka pietruszki

Pulpety z indyka - sposób przygotowania

Mięso umyj, zalej wrzącą wodą, gotuj na małym ogniu. Gdy zacznie mięknąć, dodaj umyte, obrane ze skórki i pokrojone warzywa. Gdy się ugotują, wyjmij je, ostudź, zmiel w maszynce. Dodaj żółtko i drobno posiekaną natkę pietruszki. Białko roztrzep, delikatnie połącz z masą warzywno-mięsną. Jeżeli jest za rzadka, zagęść ją kleikiem ryżowym. Formuj okrągłe pulpeciki, ugotuj na wywarze. Podawaj z purée ziemniaczanym lub ryżem.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (4)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?