Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Purée z boćwiny i pieczarek

Dla dziecka od 3. roku życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(0)
separator

Purée z boćwiny i pieczarek - składniki

  • 8 dużych liści boćwiny,
  • 100 g pieczarek,
  • 1 ziemniak,
  • 50 g kurczaka,
  • trochę tartego sera lub oliwa z oliwek.

Purée z boćwiny i pieczarek - sposób przygotowania

Obierz i pokrój ziemniaka, ugotuj. Dokładnie umyj pieczarki, odetnij koniec nóżki, dodaj do gotującego się ziemniaka. Na koniec wrzuć liście boćwiny, gotuj na dużym ogniu przez 4–5 minut. Dodaj gotowane lub duszone mięso z kurczaka, pokrój i zmiksuj razem z warzywami. Przypraw odrobiną oliwy lub tartym serem.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?