Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Racuszki bananowe

Dla dziecka od 2. roku życia

do 25 min.
średni
Oceń :
(0)
separator

Racuszki bananowe - składniki

  • szklanka ugotowanej kaszy jaglanej,
  • szklanka ugotowanego ryżu,
  • 2 banany,
  • 2 łyżki wiórków kokosowych,
  • 1/2 łyżeczki cynamonu,
  • łyżka miodu (lub cukru),
  • kilka kropel zapachu waniliowego,
  • szczypta kurkumy (niekoniecznie),
  • 3 łyżki mąki ryżowej,
  • olej.

Racuszki bananowe - sposób przygotowania

Przepuść dwa razy przez maszynkę kaszę, ryż i banany. Dodaj wiórki, cynamon, miód (lub cukier), zapach, kurkumę i mąkę. Wymieszaj. Rozgrzej na patelni olej, kładź łyżką porcje ciasta (ma być luźne, jak na racuchy), lekko je spłaszczaj i smaż z obu stron na rumiano. Doskonale smakują na gorąco i na zimno.

Racuszki bananowe - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?