Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Racuszki z patelni

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 25 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
truskawki, racuchy, racuszki, owoce, placki
fot. © olhaafanasieva - Fotolia.com

Racuszki z patelni - składniki

  • 3 jajka,
  • szklanka mąki,
  • mleko,
  • owoce (jabłka, truskawki, śliwki),
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • cukier puder.

Racuszki z patelni - sposób przygotowania

Z jajek, mleka, mąki i proszku do pieczenia utrzyj ciasto musi mieć konsystencję śmietany. Jabłka obierz ze skórki, śliwki wypestkuj. Owoce pokrój na cząstki i dodaj do ciasta. Na patelnię wlej olej, a gdy się rozgrzeje, kładź łyżką racuchy. Zrumień z dwóch stron. Zdejmij z patelni, osącz z tłuszczu, wytnij nożykiem z każdego placka kształt gwiazdki, posyp cukrem pudrem.

Racuszki z patelni - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?