Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Roladka ze szpinakiem

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 25 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator

Roladka ze szpinakiem - składniki

300 g sznycli z indyka
150 g mrożonego szpinaku
ząbek czosnku
olej
sól
pieprz

Roladka ze szpinakiem - sposób przygotowania

Szpinak rozmroź, odciśnij z wody. Następnie podduś na patelni z posiekanym ząbkiem czosnku. Mięso umyj, osusz i lekko rozgnieć w dłoniach. Oprósz solą i pieprzem. Na każdym sznyclu połóż łyżkę szpinaku, zroluj. Roladki zwiąż bawełnianą nicią. W rondlu rozgrzej łyżkę oleju, włóż roladki. Gdy się lekko zrumienią, podlej wodą i duś pod przykryciem około 10 minut. Usuń nitki. Podawaj z ziemniakami i surówką.

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu


źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?