Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Roladki w sosie wiśniowym

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 70 min.
średni
Oceń :
(0)
separator

Roladki w sosie wiśniowym - składniki

  • filet z soli lub dorsza,
  • mały kawałek filetu z łososia,
  • cytrynka,
  • łyżeczka gęstej śmietany,
  • sól, pieprz,
  • 2 łyżki posiekanego koperku.

Na sos:
  • pół szklanki soku z wiśni,
  • szklanka mrożonych wiśni,
  • łyżka mąki ziemniaczanej.

Roladki w sosie wiśniowym - sposób przygotowania

Zmiksuj filet z łososia z dodatkiem odrobiny soku z cytryny i łyżeczki śmietany, dodaj koperek. Filety obsyp solą, pieprzem i posmaruj jedną stronę łososiowym farszem. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczką. Owiń w folię i piecz w piekarniku w temperaturze 180°C około 20 minut.
Zrób sos: rozmrożone wiśnie zmiksuj, dodaj sok, zagotuj. Połącz z rozpuszczoną w zimnej wodzie mąką ziemniaczaną (sos powinien mieć konsystencję kisielu). Polej roladki.

Nasza rada: Jeśli dziecko chce zjeść grzyby, podaj mu do tego dania pieczarki. Po umyciu i obraniu ze skórki umocz je w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli oraz pieprzu i usmaż na rozgrzanym oleju.
Uwaga: dla dzieci powyżej trzeciego roku życia!

Roladki w sosie wiśniowym - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?