Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Roladki z indyka

Dla dziecka od 2. roku życia

do 50 min.
średni
Oceń :
(7)
separator
roladki z indyka, przepis na indyka, przepisy dla dzieci
fot. Fotolia

Roladki z indyka - składniki

  • 2 małe plastry z piersi indyka (200 g) - QAFP,
  • mała marchewka,
  • łyżeczka musztardy,
  • łyżka oliwy z oliwek,
  • gałązka rozmarynu,
  • pół szklanki bulionu warzywnego,
  • sól,
  • biały pieprz,
  • odrobina curry.

Roladki z indyka - sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso zbij tłuczkiem, oprósz solą, pieprzem i z jednej strony posmaruj musztardą. Marchewkę pokrój w słupki i wrzuć na lekko osolony wrzątek. Gotuj około 10 minut, odcedź. Słupki marchewki ułóż na każdym mięsnym filecie, połóż też opłukaną małą gałązkę rozmarynu. Mięso zwiń i zepnij wykałaczką. Roladki obsmaż na oliwie. Zalej je bulionem i duś 10–15 minut, aż do momentu, gdy będą miękkie. Na koniec przypraw curry, solą, pieprzem i jeszcze chwilkę podduś.

Polecamy przepis: rolady śląskie
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?