Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Rosół drobiowy na przeziębienie

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(4)
separator
kuchnia, zupa, rosół, talerz, łyżka

Rosół drobiowy na przeziębienie - składniki

Na rosół:
  • średnia marchew,
  • mała pietruszka,
  • biała część pora,
  • udko z kurczaka,
  • kawałek selera,
  • cebulka,
  • natka posiekanej pietruszki,
  • szklanka wody.
Na kluseczki:
  • żółtko jaja,
  • łyżeczka mąki pszennej,
  • łyżeczka wody.
Uwaga: Jeśli gotujesz rosół dla starszego dziecka (powyżej roku) możesz dodać ząbek czosnku.

Rosół drobiowy na przeziębienie - sposób przygotowania

Z mięsa zdejmij skórę, ugotuj w wodzie, zdejmując szumowiny. Warzywa obierz, pokrój w drobną kostkę, dodaj do mięsa. Gotuj do miękkości na małym ogniu.
Posyp zieloną pietruszką.
Z żółtka, mąki oraz łyżeczki wody wyrób widelcem lane ciasto. Rosół doprowadź do wrzenia i wlej do niego cienkim strumieniem ciasto.
Gotuj jeszcze chwilę. Kluseczki powinny być miękkie i bardzo drobne.

Rosół drobiowy na przeziębienie - dodatkowe informacje

- liczba porcji: 2

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?