Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Rosół warzywny z pulpetami

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 45 min.
łatwy
Oceń :
(3)
separator
zupa
fot. Panthermedia

Rosół warzywny z pulpetami - składniki

  • pół marchewki (50 g)
  • ćwierć selera (20 g)
  • ćwierć pietruszki (20 g)
  • 4 łyżki mielonej cielęciny (100 g)
  • pół żółtka
  • 2 łyżeczki kleiku ryżowego (6 g)
  • łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 150 ml wody

Rosół warzywny z pulpetami - sposób przygotowania

Warzywa obierz i opłucz. Mięso połącz z kleikiem, żółtkiem i natką, uformuj małe pulpety. Włóż je do wrzątku z pietruszką i selerem. Gotuj ok. 20 minut. Wyjmij warzywa. Marchew utrzyj, dodaj do zupy i gotuj 10 minut. Pulpety podawaj rozgniecione. Starszemu dziecku możesz podać zupę z makaronem.

Porcja dla dziecka: 180 ml zupy i 3-4 pulpeciki
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (1)
avatar

Jus
Jus | 2015-01-09 20:39 Zgłoś komentarzZgłoś komentarz do moderacji

Czy kleik przed wsypaniem do mięsa należy rozrobić z wodą lub mlekiem ? Bardzo proszę o odpowiedź.

Odpowiedz
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?