Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Rosołek na cielęcince

Dla dziecka od 2. roku życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(2)
separator
Rosół na cielęcinie - przepisy dla dziecka Babyonline.pl
fot. Zajadam szpinak

Rosołek na cielęcince - składniki

  • marchewka
  • pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1/2 pora
  • 60 g cielęciny
  • 2 łyżki zielonego groszku (może być mrożony)
  • liść laurowy (opcjonalnie)
  • szczypta soli do smaku

Rosołek na cielęcince - sposób przygotowania

Mięso umyj, włóż do garnka, zalej zimną wodą, zagotuj. Kiedy woda się zagotuje, zbierz szumowiny. Warzywa umyj i obierz. Dodaj do garnka z gotującą się cielęcinką. Gotuj na małym ogniu przez godzinę. Na 10 minut przed końcem gotowania dodaj zielony groszek. Przed podaniem wyjmij selera, pora i pietruszkę, a marchewkę pokrój w plasterki i wrzuć do zupy. Rosołek możesz podawać z makaronem, lanymi kluseczkami lub ryżem.

Zobacz inne przepisy na zupy dla dziecka

Pomysł dania: blog kulinarny Zajadam Szpinak


źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje Dziecko"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?