Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Roszpunka

Dla dziecka od 2. roku życia

do 12 min.
średni
Oceń :
(1)
separator

Roszpunka - składniki

  • kromka chleba
  • żółty ser
  • szynka
  • rzodkiewka
  • jajko
  • czarna oliwka
  • zielone oliwki
  • masło

Roszpunka - sposób przygotowania

Chlebek smarujemy masłem. Układamy na nim szynkę, wcześniej wyciętą w trójkącik i kółko - tak aby  zrobić z niej głowę, sukienkę oraz ręce i nogi. Kontury ubrania obkładamy pociętą w wąskie paseczki rzodkiewką. Oczy robimy z jajka i czarnej oliwki, usta z kawałka rzodkiewki. Włosy zrobimy z żółtego sera, który potniemy w nieregularne pasy i ułożymy dookoła głowy.
Aby dodatkowo zrobić kameleona Pascala - kompana księżniczki - zielona oliwkę przekrajamy na pół. Jedną połówkę kładziemy na talerzu, drugą tniemy w małe paseczki, z których układamy ogon i łapy. Oczy robimy z oliwek.
To danie spodoba się niejednej małej księżniczce!

Przepis nadesłany na konkurs "Zdrowe i pyszne śniadanie dla dziecka"

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?