Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Ruloniki z szynki i kalarepki

Dla dziecka od 2. roku życia

do 25 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator

Ruloniki z szynki i kalarepki - składniki

  • 2 młode kalarepki
  • 12 plasterków szynki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1/2 szklanki naturalnego jogurtu,
  • 1/2 szklanki startego sera żółtego.
  • pieprz

Ruloniki z szynki i kalarepki - sposób przygotowania

Kalarepki umyj, obierz i pokrój w paski. Kalarepkowe pałeczki zawiń w plasterki szynki, a potem ułóż w żaroodpornym naczyniu. Opłukany pęczek szczypiorku drobno posiekaj, połącz z jogurtem i startym serem. Sos lekko przypraw pieprzem. Zalej nim ruloniki, wstaw je do gorącego piekarnika i piecz ok. 15 minut (do zrumienienia). Takie danie podawaj z chrupiącym pieczywem.
1 porcja = 2–3 ruloniki + kromka pszennej bułki
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?