Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Ryba faszerowana

Dla dziecka od 2. roku życia

do 50 min.
średni
Oceń :
(0)
separator

Ryba faszerowana - składniki

  • 1/2 kg filetów z ryby
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki manny
  • jajko
  • gałka muszkatołowa
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • liść laurowy
  • po 2 ziarna pieprzu i ziela angielskiego
  • sól morska

Ryba faszerowana - sposób przygotowania

Rybę mocz godzinę w wodzie z sokiem z cytryny, osusz i zmiel. Dodaj jajo, mannę, szczyptę gałki muszkatołowej (ewentualnie 2 łyżki rodzynek), wymieszaj. Wyłóż masę na gazę, ścisło zawiń, formując rulon, gazę na końcach zawiąż nicią. Ugotuj wywar z warzyw z przyprawami (ziele, liść, pieprz i sól). Włóż rybę i wolno gotuj ok. 25 minut. Odstaw, by wystygła. Zimną wyjmij z wywaru, rozwiń z gazy i pokrój w plastry. Udekoruj plasterkami marchewki, ćwiartkami cytryny i natką.

Ryba faszerowana - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?