Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Ryba w sosie jogurtowym

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 20 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
fot. materiały prasowe

Ryba w sosie jogurtowym - składniki

  • 400 g filetów z dorsza
  • sok z pół cytryny
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 2 gałązki koperku
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Ryba w sosie jogurtowym - sposób przygotowania

Filety ze świeżej lub częściowo rozmrożonej ryby pokrój na porcje. Skrop sokiem z cytryny i ułóż w żaroodpornej formie. Oprósz solą i pieprzem. Obłóż wiórkami masła i przykryj. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180oC i piecz około 25 minut. Koper umyj i drobno posiekaj. Wymieszaj z jogurtem. Polej rybę sosem na talerzu, tuż przed podaniem.

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem ryb
Polecamy: Zupa rybna


źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?