Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Ryba z masłem i warzywami

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
fot. materiały prasowe

Ryba z masłem i warzywami - składniki

  • 200 g morszczuka
  • łyżka soku z cytryny
  • 50 g masła
  • po 2–3 gałązki koperku i szczypiorku
  • pół ząbka czosnku
  • 100 g marchewki
  • 100 g groszku cukrowego

Ryba z masłem i warzywami - sposób przygotowania

Szczypiorek i połowę koperku posiekaj, czosnek przepuść przez praskę, wymieszaj z masłem. Owiń je folią i wstaw do lodówki. Rybę pokrój na mniejsze kawałki, skrop sokiem z cytryny, obłóż koperkiem, zawiń w folię, włóż do garnka, podlej wodą. Duś pod przykryciem ok. 20 minut. Warzywa oczyść, pokrój, włóż do rondla i zalej wodą (tak by tylko zakryła warzywa). Gotuj ok. 15 minut. Przełóż na talerz, ułóż na nich rybę. Podawaj z ziołowym masłem.

Sprawdź inne przepisy na dania z ryb
Polecamy: Pasztet jajeczny z łososiem


źródło: Mamo to ja
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?