Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem (dla alergika)

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator

Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem (dla alergika) - składniki

  • 400 ml mleka roślinnego
  • 100 g ryżu
  • odrobina wody
  • 2 jabłka
  • łyżka masła
  • cynamon
  • syrop z agawy

Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem (dla alergika) - sposób przygotowania

Do garnka wlej wodę oraz mleko i zagotuj. Następnie wsyp ryż. Gotuj na małym ogniu, często mieszając. Po 10 minutach zdejmij garnek z ognia i odstaw na kilka minut (zostaw pod przykryciem), aby ryż "wypił" resztę mleka.
Jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę. Podduś na maśle, dopraw cynamonem.
Ryż dosłodź syropem z agawy, wymieszaj. Następnie przełóż ryż do miseczek, na wierzch nałóż przygotowane jabłka z cynamonem. To idealna propozycja na ciepłe i pyszne śniadanie. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na śniadania dla dziecka
 

Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem (dla alergika) - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina



źródło: Przepis dodała nasza czytelniczka Joanna G.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?