Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Ryżowa smakowitość

Dla dziecka od 3. roku życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
ryż, warzywa, potrawa, jedzenie, kuchnia
fot. Fotolia

Ryżowa smakowitość - składniki

  • 75 g ryżu,
  • 100 g fasolki szparagowej,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 jajo na twardo,
  • 2 pomidory,
  • 2 lub 3 liście zielonej sałaty.
Sos:
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • ząbek czosnku,
  • sok z połówki cytryny,
  • sól.

Ryżowa smakowitość - sposób przygotowania

Pokrój fasolkę szparagową w cienkie paseczki. Gotuj 10 minut we wrzącej i osolonej wodzie. Kukurydzę odcedź. Ugotuj ryż w osolonej wodzie, trzymaj na ogniu przez 20 minut. Wszystkie składniki odstaw do ostygnięcia. Potem włóż do salaterki, dodaj drobno pokrojone pomidory i paski zielonej sałaty. Wymieszaj.
Przygotuj sos:
Rozgnieć czosnek i połącz go z sokiem z cytryny i oliwą. Wymieszaj. Sosem polej sałatkę, posyp po wierzchu tartym jajem na twardo.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?