Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Pulpety z cielęciny

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator

Pulpety z cielęciny - składniki

  • 10 dag cielęciny
  • 1/2 żółtka
  • włoszczyzna (pietruszka, seler, marchewka, por)
  • 3 łyżeczki kleiku ryżowego
  • natka pietruszki

Pulpety z cielęciny - sposób przygotowania

Mięso umyj, oczyść, zalej wodą i gotuj do miękkości. Dodaj warzywa i gotuj jeszcze pół godziny. Kiedy włoszczyzna będzie miękka, wyjmij ją i zmiel z mięsem. Wlej pół surowego żółtka oraz dosyp drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystko razem zmieszaj. Dodaj ugotowany kleik ryżowy. Z mięsa formuj niewielkie pulpeciki. Gotuj w wywarze około pięciu, może siedem minut. Podawaj ciepłe.

Pulpety z cielęciny - dodatkowe informacje

- Danie dietetyczne

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?