Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Sałata z wędzonym boczkiem, burakiem i fasolą

Dla dziecka od 5. roku życia

do 60 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
sałatka z wędzonym boczkiem, sałatka, sałatka z burakiem
fot. materiały prasowe Fit&Easy

Sałata z wędzonym boczkiem, burakiem i fasolą - składniki

Sałatka:
  • 1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Active
  • 1 duży ugotowany i obrany burak
  • 1 czerwona cebula
  • 200 g ugotowanej fasoli
  • 5 plasterków wędzonego boczku
Sos:
  • główka czosnku
  • 60 ml oliwy z oliwek
  • 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki cukru

Sałata z wędzonym boczkiem, burakiem i fasolą - sposób przygotowania

Na początku, do naczynia wyłóż mieszankę sałat. Boczek i buraka pokrój w plastry i dodaj cebulę posiekaną w piórka. Całość posyp fasolą. Kolejnym etapem będzie przygotowanie sosu, dlatego najpierw obetnij u górze główkę czosnku (2 mm od szczytu), a potem podlej kilkoma kroplami oliwy i zawiń w folię aluminiową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Piecz przez około 40 minut. Po tym czasie wyjmij i odstaw do wystygnięcia. Zmieszaj oliwę z solą, pieprzem, sokiem z cytryny i bardzo drobno posiekanym rozmarynem. Następnie wypchnij czosnek z łupin i na koniec całość zmiksuj blenderem.

Polecamy: Zielone smoothie
Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?