Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Kuskus w bułce

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

do 45 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
fot. Fotolia

Kuskus w bułce - składniki

  • mała kiść winogron
  • 2 łodygi selera naciowego
  • pół szklanki kaszy kuskus
  • 100 g ugotowanej piersi z indyka
  • łyżka posiekanego koperku
  • kajzerka (może być też grahamka)
  • pół szklanki naturalnego jogurtu

Kuskus w bułce - sposób przygotowania

Kuskus zalej wodą ok. 1 cm nad powierzchnię kaszy, króciutko zagotuj i przykryj pokrywką, by napęczniał. Umyty seler pokrój w drobną kostkę i podduś krótko w małej ilości wody. Winogrona obierz ze skórki, przekrój na pół i wyjmij pestki. Każdą z połówek jeszcze pokrój. Ugotowane mięso pokrój w kosteczkę. Pokrojone winogrona, seler i mięso dodaj do ostudzonej kaszy i wymieszaj. Polej jogurtem naturalnym z dodatkiem drobno posiekanego koperku. Bułeczkę wydrąż z miąższu i napełnij ją przygotowaną sałatką.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?