Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Arbuz z fetą

Dla dziecka od 3. roku życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
serce, arbuz, feta, sałatka
fot. © DIA - Fotolia.com

Arbuz z fetą - składniki

  • duży arbuz
  • 200 g twardego sera solankowego
  • listki mięty
  • świeżo mielony pieprz
  • odrobina oliwy
  • sok z cytryny

Arbuz z fetą - sposób przygotowania

Arbuza pokrój w plastry, z każdego, grubego plastra wytnij serce. Ułóż na talerzach. Ser solankowy pokrój w kostkę, wyciśnij sok z połowy cytryny, dodaj łyżkę oliwy, świeżo mielony pieprz i miętę. Odłoż do lodówki na kwadrans. Nakładaj na serca z arbuza i od razu podawaj.

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Arbuz z fetą - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne



źródło: Edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?