Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Sałatka z zielonymi szparagami

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
Sałatka ze szparagami.jpg
fot. mat. pras. Bakalland

Sałatka z zielonymi szparagami - składniki

  • pęczek zielonych szparagów
  • pęczek rzodkiewki
  • cukinia 
  • 1/2 kg zielonego groszku
  • 200 g sera koziego
  • garść rukoli
  • 100 g orzechów laskowych, np. Bakalland 
  • łyżka miodu
  • łyżka oliwy
  • sok z połowy cytryny 
  • sól i pieprz do smaku 

Sałatka z zielonymi szparagami - sposób przygotowania

Szparagi umyj i ugotuj na parze (pamiętaj o tym, aby po ugotowaniu nie były za miękkie, ale chrupiące). Następnie cukinię pokrój na cienkie paski, a rzodkiewki w plasterki. Wszystkie składniki przełóż do większej miski, dodaj garść rukoli oraz groszek. Następnie wystudzone szparagi pokrój wzdłuż na pół w i dodaj do wszystkich składników razem z kozim serem. Na patelni upraż połówki orzechów laskowych, które na sam koniec, już wystudzone dodaj do pozostałych składników. Przed podaniem polej wszystko dressingiem przygotowanym na bazie miodu, oliwy, soku z cytryny i doprawionym solą oraz pieprzem.

Zobacz też inne przepisy na dania ze szparagami


źródło: mat. pras. Bakalland
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?