Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Schab duszony ze śliwkami - przepis

do 60 min.
średni
Oceń :
(26)
separator
schab ze śliwkami, przepisy dla karmiących mam, przepis na schab ze śliwkami
fot. Fotolia

Schab duszony ze śliwkami - przepis - składniki

  • 150 g schabu
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 5 suszonych śliwek (najlepiej kalifornijskich)
  • szczypta soli, majeranek, kilka gałązek koperku

Schab duszony ze śliwkami - przepis - sposób przygotowania

Umyte suszone śliwki zalej szklanką wrzącej wody. Schab przekrój na dwa cienkie plastry. Umyj go, osusz i lekko oprósz solą wymieszaną z majerankiem. Zrumień kawałki mięsa z obu stron na rozgrzanej oliwie z oliwek. Podlej mięso wodą, w której moczyły się śliwki, przykryj i duś około 30-40 minut. Namoczone śliwki pokrój w paseczki, dodaj do miękkiego już mięsa i jeszcze chwilę podduś.

Tak przygotowany schab podaj z ryżowymi gałeczkami udekorowanymi różyczką zrobioną z jednej suszonej śliwki i umytej, osuszonej gałązki koperku.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?