Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Schabowa kieszonka

Dla dziecka od 2. roku życia

do 50 min.
średni
Oceń :
(1)
separator

Schabowa kieszonka - składniki

  • plaster schabu
  • łyżka kukurydzy z puszki
  • pół małej czerwonej papryki
  • łyżeczka startego żółtego sera
  • kilka łyżek bułki tartej
  • bazylia lub oregano
  • sól
- pieprz

Schabowa kieszonka - sposób przygotowania

Mięso umyj i przekrój tak, aby w schabie stworzyła się kieszeń. Rozbij tłuczkiem nacięty plaster jak najcieniej. Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w kostkę wielkości ziaren kukurydzy. Wymieszaj z kukurydzą i startym serem. Dopraw farsz pieprzem, odrobiną soli, szczyptą bazylii. Do kieszeni z mięsa nałóż farsz i zepnij wykałaczkami. Owiń kotlet folią aluminiową i włóż do piekarnika. Piecz około 45 minut w 180°C. 10 minut przed końcem pieczenia rozwiń folię, żeby mięso mogło się trochę przyrumienić. Podawaj z ryżem.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?