Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Serce z patelni

Dla dziecka od 3. roku życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
serce, kotlet, ser
fot. © lauro55 - Fotolia.com

Serce z patelni - składniki

  • 200 g twardego żółtego sera
  • 4 łyżki kaszy kukurydzianej
  • jajko
  • olej do smażenia

Serce z patelni - sposób przygotowania

Ser pokrój w plastry grubości 0,5 cm, a następnie przekrój po przekątnej, żeby powstały trójkąty. Wykrój kształt serduszka. Każde panieruj w jajku i kaszy kukurydzianej i kładź na dobrze rozgrzany tłuszcz. Smaż z obu stron na złoty kolor. Odsącz na bibule. Kotlety podawaj np. z sałatką z pomidorków koktajlowych lub z ogórkami.

Nasza rada: Takie kotleciki z sera możesz wykrawać różnymi foremkami do ciastek. Każdy kształt doskonale się sprawdza!

Serce z patelni - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?