Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Śliwkowo-ryżowy przysmak

Dla dziecka od 7. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator

Śliwkowo-ryżowy przysmak - składniki

  • pół małej marchewki,
  • śliwka mrożona,
  • 1,5 łyżki ryżu,
  • łyżeczka masła,
  • szklanka wody,
  • 40 g schabu wieprzowego,
  • koperek.

Śliwkowo-ryżowy przysmak - sposób przygotowania

Mięso ugotuj oddzielnie w małej ilości wody. Zagotuj wodę i wsyp do niej ryż. Marchewkę dokładnie umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę i wrzuć do ryżu. Dodaj śliwkę (bez pestki). Gotuj wszystko do miękkości. Zupkę zmiksuj dokładnie z połową ugotowanego mięsa i dodaj masło. Zagotuj. Resztę schabu drobniutko posiekaj i posyp nim wierzch zupki. Udekoruj drobno posiekanym koperkiem.
Porcja: miseczka zupki.
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?