Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Słupki warzywno-mięsne

Dla dziecka od 11. miesiąca życia

do 35 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
fot. Fotolia

Słupki warzywno-mięsne - składniki

  • kawałek ugotowanej lub upieczonej piersi z indyka
  • mała młoda cukinia
  • ziemniak (odmiany sałatkowej, nierozpadającej się)
  • 2 małe marchewki z uprawy ekologicznej (z kawałkiem naci)
  • łyżeczka świeżego masła

Słupki warzywno-mięsne - sposób przygotowania

Mięso umyj, upiecz w piekarniku albo włóż do wrzątku i ugotuj. Pokrój w paski. Umyj warzywa. Cukinię obierz, pokrój w słupki i blanszuj we wrzątku (ok. 2 minut) – tak by była miękka, ale się nie rozpadała. Ziemniaka nie obieraj, ugotuj w skórce (zdejmiesz ją z jeszcze ciepłego) i pokrój w ćwiartki. Marchewki lekko oskrob, zostaw kawałek natki, ugotuj w całości. Warzywa i mięso poukładaj na przemian na talerzu, połóż na wierzchu wiórki masła. Pozwól dziecku jeść paluszkami.

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu


źródło: "Twoje Dziecko"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?