Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Sorbet malinowy

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
fot. Fotolia

Sorbet malinowy - składniki

  • 300 g świeżych malin
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki soku cytrynowego

Sorbet malinowy - sposób przygotowania

Maliny zmiksuj z cukrem i sokiem z cytryny. Przetrzyj przez gęste sitko, żeby oddzielić pestki, przełóż do miski i włóż do zamrażalnika na dwie godziny. Następnie ubij trzepaczką lub mikserem na puszystą gładką masę i ponownie włóż do zamrażalnika na dwie godziny. Gotowy sorbet nałóż łyżką do szklanych pucharków.

Nasza rada: Maliny możesz zastąpić innymi owocami, np. jagodami, pomarańczami, jabłkami. Udekoruj miętą i owocami.

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?