Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Sorbet porzeczkowy – dla alergików

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 245 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
porzeczki, wielkość dziecka, rozwój płodu, waga płodu, wielkość płodu, waga dziecka, rozwój ciąży
fot. Panthermedia

Sorbet porzeczkowy – dla alergików - składniki

– 45 dag czarnych porzeczek,
– 3 łyżki cukru,
– 2 łyżki wody.

Sorbet porzeczkowy – dla alergików - sposób przygotowania

Porzeczki i cukier włóż do rondelka, dolej wody i gotuj na małym ogniu przez 3-5 minut, aż owoce zmiękną. Przetrzyj przez sito i włóż do zamrażalnika na 4 godziny.

Lody należy mrozić w temperaturze co najmniej -18 stopni C. Podczas zamrażania masę należy kilkakrotnie wymieszać, co zapobiega tworzeniu się grubych kryształków lodu.
Przygotowane na tłustym mleku lub śmietanie są dosyć kaloryczne. Trzy kulki to 220 kcal, dlatego dzieciom z tendencją do otyłości lepiej podawać zamrożone soki owocowe lub musy. Dla małych dzieci możesz zamrozić w małych pojemniczkach sok typu bobofrut, jogurt lub serek. Nie zapomnij o włożeniu patyczka.

Sorbet porzeczkowy – dla alergików - dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?