Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Sorbet truskawkowy

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 130 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
mus truskawkowy, truskawki, skóra cytryny
fot. Fotolia

Sorbet truskawkowy - składniki

  • 300 g świeżych truskawek
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki soku cytrynowego

Sorbet truskawkowy - sposób przygotowania

Truskawki zmiksuj z cukrem i sokiem z cytryny. Przełóż do miski i włóż do zamrażalnika na dwie godziny. Następnie ubij trzepaczką lub mikserem na puszystą gładką masę i ponownie włóż do zamrażalnika na dwie godziny. Gotowy sorbet nałóż łyżką do szklanych pucharków.



źródło: Katarzyna Pinkosz/ "Mamo to ja"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?