Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Sos rabarbarowy do mięs

Dla dziecka od 4. roku życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
sos, powidła, dżem, jabłko, rabarbar
fot. © margaretwallace - Fotolia.com

Sos rabarbarowy do mięs - składniki

  • 200 g rabarbaru
  • łyżka miodu
  • łyżka masła
  • szczypta soli
  • łyżka octu jabłkowego

Sos rabarbarowy do mięs - sposób przygotowania

Rabarbar umyć, obrać, posiekać. Włożyć do garnka, podsmażyć delikatnie na maśle, dodać miód, ocet i sól, ewentualnie szczyptę cynamonu. Gotować do miękkości.

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Sos chrzanowy


źródło: edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?