Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Spaghetti Puttanesca

Dla dziecka od 4. roku życia

do 60 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
Spaghetti Puttanesca
fot. materiały prasowe Malma

Spaghetti Puttanesca - składniki

  • 250 g makaronu spaghetti
  • 8 filecików anchois
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 duża drobno posiekana cebula
  • 6 ząbków czosnku
  • 2 puszki pomidorów
  • 1 szklanka zielonych oliwek
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki odsączonych kaparów
  • 0,5 łyżeczki bazylii
  • 0,5 łyżeczki czerwonej papryki
  • sól

Spaghetti Puttanesca - sposób przygotowania

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. W dużym garnku, na średnim ogniu rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy fileciki anchois i chwilę smażymy. Następnie dodajemy drobno posiekaną cebulę i smażymy około 6 minut, aż będzie miękka i lekko skarmelizowana. Dokładamy czosnek i smażymy przez 2 minuty. Następnie dodajemy pomidory i pokrojone na pół oliwki oraz pozostałe składniki. Całość gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 minut, aż sos lekko zgęstnieje. Doprawiamy do smaku, mieszamy z makaronem i podajemy w głębokich talerzach.

Źródło: materiały prasowe Malma

Sprawdź inne przepisy na dania z makaronem


źródło: Wawrzyniak Paulina
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?