Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Spaghetti z żurawinowym sosem Bolognese

do 15 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
przepis na sphagetti z żurawionowym sosem Bolognese
fot. materiały prasowe

Spaghetti z żurawinowym sosem Bolognese - składniki

  • 500 g spaghetti
  • 400 g mielonej wołowiny
  • 1 tymianek
  • 100 g suszonych żurawin
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka stołowa oleju
  • 6 łyżek stołowych keczupu
  • 100 ml bulionu (błyskawicznego)
  • sól
  • pieprz

Spaghetti z żurawinowym sosem Bolognese - sposób przygotowania

Zagotować dużą ilość wody z solą na makaron. Cebulę, czosnek obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać na patelni olej i usmażyć wołowinę. Dodać cebulę i czosnek, a następnie dusić razem z wołowiną. Tymianek umyć, oddzielić listki od łodygi i dodać na patelnię. Dodać bulion i keczup. Dodać żurawiny i dusić, ciągle mieszając. Do gotującej się wody włożyć makaron i ugotować al dente. Sos z mięsem doprawić solą i pieprzem i nałożyć na talerz.

Wypróbuj także przepisy na zdrowe sałatki

Spaghetti z żurawinowym sosem Bolognese - dodatkowe informacje

- liczba porcji: 4



źródło: Paulina Wawrzyniak
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?