Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Świąteczna pascha

Dla dziecka od 2. roku życia

do 30 min.
średni
Oceń :
(0)
separator
Nabiał
fot. Edipresse

Świąteczna pascha - składniki

  • 1/2 kg białego śmietankowego sera,
  • 10 dag masła,
  • 15 dag cukru,
  • 1/2 szklanki śmietanki kremówki,
  • drobno pokrojona wanilia lub cukier wanilinowy.

Świąteczna pascha - sposób przygotowania

Ser przetrzyj przez plastikowe sitko. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj śmietankę. Ogrzewaj masę w garnuszku z grubym dnem prawie do zagotowania (ale nie gotuj!). Zdejmij z ognia, włóż masło i przetarty ser, wanilię. Dokładnie wymieszaj. Przełóż masę do sitka wyłożonego gazą, nakryj. Obciąż deseczką i postaw w chłodnym miejscu na kilka godzin. Gdy odcieknie serwatka, wyłóż masę i ozdób owocami.

Zobacz też: Pascha przepis

Świąteczna pascha - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?