Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Szaszłyki z wątróbki

do 240 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
szaszłyk, przepis na szaszłyki z mięsem, przepisy dla kobiet w ciąży, przepisy kulinarne
fot. Fotolia

Szaszłyki z wątróbki - składniki

  • 0,5 kg wątróbki drobiowej
  • 0,5 kg pomidorków koktajlowych
  • 2 cebule
  • papryka
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • kilka łyżek oliwy

Szaszłyki z wątróbki - sposób przygotowania

Wątróbkę umyj i obierz z błonek. Wymieszaj sól, pieprz, posiekany czosnek, oliwę i sok z cytryny. Zalej mięso i odstaw na 2–3 godziny. Cebulę pokrój w ósemki. Paprykę oczyść i pokrój w dużą kostkę. Wszystkie składniki nakładaj na przemian na patyczki i opiekaj 10 min. w nagrzanym rożnie, smarując oliwą i obracając.

źródło: "Vita"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?