Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Szparagi na płatkach cielęciny

Dla dziecka od 4. roku życia

do 40 min.
średni
Oceń :
(1)
separator
szparagi, mięso, stek, kotlet
fot. Jacek Chabraszewski - Fotolia.com

Szparagi na płatkach cielęciny - składniki

  • 2 pęczki białych szparagów
  • 12 cieniutkich płatków pieczeni cielęcej
  • majonez
  • jogurt naturalny
  • koperek
  • pomidorki koktajlowe
  • świeży ogórek
  • jajko

Szparagi na płatkach cielęciny - sposób przygotowania

Dwa pęczki białych szparagów umyj, pokrój na kawałki (ok. dwucentymetrowe), obierz, ugotuj, odcedź, wystudź. Na płaskim półmisku połóż 12 cieniutkich płatków pieczeni cielęcej, na każdym ułóż górkę ze szparagów. Oszczędnie polej gęstym sosem (majonez z jogurtem), posyp koperkiem, ozdób pomidorkami koktajlowymi, kawałeczkami świeżego ogórka i ćwiartkami jajek na twardo.
Nasza rada: Szparagi możesz też ułożyć na plasterkach szynki.


źródło: edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?