Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Tagiatelle z zielonymi szparagami i suszonymi pomidorami

Dla dziecka od 3. roku życia

do 40 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
makaron, szparagi, pomidor
fot. HLPhoto - Fotolia.com

Tagiatelle z zielonymi szparagami i suszonymi pomidorami - składniki

  •  pół paczki makaronu tagiatelle
  • oliwa z oliwek
  • duży pęczek zielonych szparagów
  • masło do smażenia
  • pół słoika suszonych pomidorów w oliwie
  • czosnek do smaku
  • parmezan do posypania (ewentualnie ser feta)
  • bazylia

Tagiatelle z zielonymi szparagami i suszonymi pomidorami - sposób przygotowania

Pół paczki makaronu ugotuj al dente z dodatkiem oliwy. Duży pęczek zielonych szparagów umyj, odetnij twarde końce, pokrój na kawałki, uduś na maśle pod przykryciem, by nieco zmiękły (główki krócej). Dodaj pół słoika pokrojonych w paski suszonych pomidorów w oliwie, łyżkę oliwy z pomidorów, czosnek do smaku. Zagotuj. Wymieszaj z gorącym makaronem i posyp dwiema łyżkami parmezanu.
Nasza rada: Zamiast parmezanu możesz posypać potrawę pokrojonym w drobną kosteczkę lub pokruszonym serem feta, jak również łyżką drobniutko posiekanej bazylii.

Polecamy - tagiatelle z krewetkami i cukinią


źródło: edipresse
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?