Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Tarta z porami

Dla dziecka od 3. roku życia

do 110 min.
łatwy
Oceń :
(2)
separator
tarta, tarta z warzywami, przepis na tartę
fot. Fotolia

Tarta z porami - składniki

Ciasto:
  • 300 g mąki
  • 150 g masła
  • łyżeczka soli
  • 4–5 łyżek zimnej wody
Farsz:
  • 2 duże pory
  • 2 szklanki gęstego jogurtu
  • 6 jajek
  • 10 dag parmezanu
  • łyżka masła
  • sól, pieprz

Tarta z porami - sposób przygotowania

Ciasto:
Mąkę wymieszaj z solą. Dodaj posiekane masło (powinno być zimne), wymieszaj. Dolej schłodzoną wodę. Szybko zagnieć. Uformuj kulę i włóż na pół godziny do lodówki. Ciastem wyłóż okrągłą formę o karbowanym brzegu i nakłuj w kilku miejscach widelcem. Podpiecz w 200ºC przez 15 minut.

Farsz:
Odetnij zielone części porów. Resztę pokrój w krążki i podduś na maśle. Pory wyłóż na podpieczony spód. Jajka roztrzep, dodaj jogurt, starty parmezan, sól i pieprz, wymieszaj i sosem zalej pory. Piecz 40 minut w 180ºC.

Tarta z porami - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?