Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Tort bezowy z truskawkami

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

do 25 min.
łatwy
Oceń :
(6)
separator
truskawki, ciasto, beza, pavlova
fot. Simone van den Berg - Fotolia.com

Tort bezowy z truskawkami - składniki

  • jeden blat bezowy i kilka małych bez do dekoracji
  • 250 g słodkich truskawek
  • szklanka śmietanki kremówki
  • śmietan-fix
  • 3 łyżki przesianego cukru pudru
  • 1/2  łyżeczki startej skórki cytrynowej

Tort bezowy z truskawkami - sposób przygotowania

2/3 truskawek rozgnieć widelcem z połową cukru. Śmietanę ubij wraz z resztą cukru i śmietan-fiksem. Wymieszaj z rozgniecionymi truskawkami i skórką cytrynową. Posmaruj kremem blat bezowy. Na wierzchu ułóż małe bezy i pozostałe truskawki, pokrojone w plasterki.

Polecamy - tort bezowy


źródło: Katarzyna Pinkosz/ "Mamo to ja"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?