Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Truskawki w fartuszkach

Dla dziecka od 3. roku życia

do 15 min.
łatwy
Oceń :
(1)
separator
truskawka, czekolada, deser,
fot. Fotolia

Truskawki w fartuszkach - składniki

  • 10 dużych truskawek
  • 4 cząstki białej czekolady
  • 4 cząstki czekolady deserowej

Truskawki w fartuszkach - sposób przygotowania

Truskawki umyj i osusz, ale nie odrywaj szypułek. Czekolady rozpuść osobno, np. w kąpieli wodnej. Przelej je do wąskich naczyń – takich, byś mogła zanurzyć w nich truskawkę. Złap truskawkę za szypułkę i do połowy zanurz ją w białej czekoladzie. Chwilę odczekaj (by czekolada zastygła) i zanurz w ciemnej czekoladzie, ale do niższego poziomu. Możesz zrobić wiele warstw – wtedy jeszcze kilka razy zanurz truskawkę raz w białej, raz w ciemnej czekoladzie. Truskawki w biało-brązowych czekoladowych fartuszkach ułóż na półmisku.
Porcja: 5 dużych truskawek

Truskawki w fartuszkach - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?