Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Truskawki z gruszkami - konfitura

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
truskawki
fot. Panthermedia

Truskawki z gruszkami - konfitura - składniki

  • 70 dag truskawek (umytych i oczyszczonych)
  • 30 dag dojrzałych gruszek (po obraniu)
  • sok z połowy cytryny
  • 1 opakowanie żelatyny
  • 450 g cukru białego

Truskawki z gruszkami - konfitura - sposób przygotowania

1. Truskawki umyj, oczyść z szypułek i pokrój na małe kawałki. Gruszki umyj, obierz ze skórki, wyjmij gniazda nasienne i również pokrój na małe kawałki. Skrop sokiem cytrynowym.
2. Do garnka włóż przygotowane owoce. Wsyp opakowanie żelatyny i dodaj cukier biały. Delikatnie wymieszaj. Gotuj 3 minuty.
3. Odstaw z ognia. Gorącą konfiturą napełniaj umyte i wysuszone słoiki. Natychmiast zakręcaj i odwracaj do góry dnem.


źródło: Pani Domu
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?