Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Truskawki z migdałami - konfitura

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 30 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator

Truskawki z migdałami - konfitura - składniki

  • 1kg truskawek (umytych, odważonych po obraniu)
  • 1 opakowanie żelatyny
  • 350 g cukru białego
  • 2 łyżki płatków migdałowych

Truskawki z migdałami - konfitura - sposób przygotowania

1. Upraż płatki migdałowe na suchej patelni. Przełóż do miseczki i odstaw do ostudzenia.
2. Truskawki  z szypułkami wrzuć na chwilę do zimnej wody. Szybko umyj, usuń szypułki i zważ. Wsyp do garnka. Dokładnie rozdrobnij, wymieszaj truskawkową pulpę z cukrem. Wsyp żelatynę. Wymieszaj z masą owocową, doprowadź do wrzenia i gotuj 3 minuty ciągle mieszając, żeby się nie przypaliły.
3. Na koniec dodaj płatki migdałowe. Następnie gorącymi konfiturami napełnij słoiki. Zamknij i odstaw w chłodne miejsce.


źródło: Pani Domu
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?