Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Truskawkowe knedelki

Dla dziecka od 2. roku życia

do 50 min.
średni
Oceń :
(3)
separator

Truskawkowe knedelki - składniki

  • 5 ugotowanych ziemniaków,
  • 150 g mąki,
  • duża łyżka mąki ziemniaczanej,
  • 250 g mrożonych truskawek,
  • sól,
  • jajko,
  • kwaśna śmietana,
  • masło i bułka tarta (do zasmażki).

Truskawkowe knedelki - sposób przygotowania

Ziemniaki przepuść przez praskę, dodaj oba rodzaje mąki, jajko i sól. Zagnieć ciasto, podziel na mniejsze części, uformuj z nich wałki o średnicy 3 cm i pokrój na kawałki grubości 3 cm. Z każdego kawałka zrób mały placuszek, na środku którego połóż truskawkę. Dokładnie zlep brzegi, formując kulkę. Knedle wrzucaj partiami na wrzącą, lekko osoloną wodę, zamieszaj. Gdy wypłyną, gotuj jeszcze około 3 minut. Wyjmuj je z garnka łyżką cedzakową, odsączaj i wykładaj na półmisek. Podawaj polane śmietaną i zrumienioną na maśle bułką.

Truskawkowe knedelki - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?