Babyonline.pl
 
 
  • Dla kogo
  • Pora dnia
  • Rodzaj potrawy
  • Składnik
  • Rodzaj diety
  • Poziom trudności
  • Czas przygotowania
Rozwiń menu

Twarogowe kuleczki z kiełkami

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

do 20 min.
łatwy
Oceń :
(0)
separator
kulki, biały ser, twaróg, kiełki, danie, jedzenie, kuchnia
fot. Fotolia

Twarogowe kuleczki z kiełkami - składniki

  • 200 g tłustego twarogu
  • 50 g kiełków (lucerny, rzodkiewki, brokuła)
  • 1/3 szklanki czarnych oliwek
  • pół zielonego ogórka 
  • sok z cytryny
  • skórka z połowy cytryny
  • garść listków bazylii
  • oliwa z oliwek 
  • sól i pieprz

Twarogowe kuleczki z kiełkami - sposób przygotowania

Twaróg ugnieć widelcem, dodaj do niego bardzo drobno poszatkowane kiełki, czarne oliwki i ogórka pokrojonego w drobną kostkę. Całość posól i popieprz do smaku. Oliwę z oliwek pomieszaj z poszatkowanymi listkami bazylii, sokiem z cytryny i skórką z cytryny. Z masy twarogowej formuj kulki. Układaj na talerzu z dresingiem z oliwy i bazylii.

Nasza rada: Jeśli kulki są za suche, dodaj do twarogu śmietanę lub jogurt naturalny.

Twarogowe kuleczki z kiełkami - dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne



źródło: "Mamo, to ja"
separator
Wyślij e-mailem
separator separator
Komentarze (0)
avatar
X

Logowanie

avatar

Nie masz jeszcze konta ?

Zarejestruj się




Zapomniałeś hasła?